Моден клуб в София

Назад във времето за един следобед

Случвало ли ви се е някога да пожелаете да завъртите лентата и да се върнете назад, за да усетите духа на миналия век и по-конкретно епохата на красивите френски костюми, перлени бижута и нежни обувки, като от филма “Midnight in Paris” на Уди Алън?

За разлика от Оуен Уилсън на нас няма да ни се налага да преминаваме във времето по мистериозен начин, но ще можем да се пренесем в красивата епоха на суинга, чрез Винтидж парти, което ще се състои тази седмица в събота 20 юли пред Народната библиотека.

Събитието ще бъде в типичните за периода градински партита, като дамите ще имат възможност да се почувстват, като героини от книгата на Скот Фиджералд-”Нежна е нощта”, преобличайки се в типичните за периода рокли, красиви бижута и прически.

Сред прохладен въздух, на фона на вековните дървета в наскоро реставрираната градина зад библиотеката, посетителите ще се потопят в атмосферата на Jazz, Swing, Rock and Roll. Специално за това събитие, организирано от Smugglers Swing Club, ще има специален Винтидж будоар, където дамите да се преобразят, като звезди от холивудски филм.
Освен всички изненади, ще има и колички със сладолед и захарен памук в автентичен за епохата стил. Те заедно със свежи коктейли ще се погрижат за доброто настроение на гостите.

За любителите на френския стил, ще бъдат разположени бутици с аксесоари и дрехи, от които ще имате възможност да закупите нещо за спомен. В основата на партито е пикник, но не се притеснявайте за одеялата, защото на място ще може да намерите такива. Най-голямата изненада е прожекцията на класически черно-бял филм.

Ако се питате колко ще бъде входа, към това омагьосващо ни място отговора е СВОБОДЕН. Най-хубавото е че ще може да заведете своите домашни любимци, ако са възпитани добре. Единственото, което трябва да вземете със себе си е усмивка и добро настроение.

Музика под водата

Случвало ли ви се е да да сте на море, спа или басейн, съзерцавайки лазурното небе, под прекрасния свеж полъх на вълните и да ви се прииска да може да слушате любимата си музика?

Не без известен факт, е че в много почивни комплекси, гостите могат да се радват на прекрасни и успокояващи звуци, докато се наслаждават на подводен масаж, но все пак допирът с музиката не е същият, като при истински mp3 player.

За любителите на водните спортове вече има решение. Компанията Speedy, специализирана предимно в производството на аксесоари за плуване, създаде първият по рода си подводен mp3 player. Пространството за музика е около 4GB, което е достатъчен капицет, за да се поберат всички релаксиращи и предразполагащ към почивка мелодии, които иначе бихте пуснали, докато сте под душа.

Цветовата гама на плеърите е сравнително богата, те могат да се намерят в синьо, розово, зелено и жълто.
В момента освен Speedy и други компании, като Maxell, също последваха примера й. По този начин цените в зависимост от марката предоставят за любителите голяма достъпност.

За съжаление устройството не е много популярно у нас и не може да бъде намерено във веригите за техника, но както се казва в Интернет има всичко.

Не малко са специализираните сайтове, който предлагат този продукт заедно с гаранция към него, така че може да бъдете
сигурни в това, че парите ви няма да отидат на вятъра.

Сега не ви остава нищо друго, освен да се отдадете на хубава музика под слънчевите лъчи и приятния полъх на летния бриз и то без да се безпокойте, че любимия ви плеър може да бъде повреден.

Козметиката, която убива

Унгарската графиня Елизабет Батори е емблематчен пример, докъде може да стигне една жена, подвластна на своята суетност. Кръвожадната аристократка се къпела във вана пълна с кръв на девици, вярвайки, че така ще постигне вечната младост. Осъдена и зазидана тя приключва дните си между четири тъмни стени, без огледала, но идеята за това как да заличим безмилостните следи, с който ни жигосват годините – остава и днес.

Ако в нашето съвремие се радваме на голям избор от медицински, козметични и природни средства за красота, то в миналото жените са жертвали животът и здравето си в името на физическото съвършенство. Например в началото на 18 век най-популярната козметика била оловен прах, който се използвал, за да прикрива несъвършенставата на кожата. С него аристократите покривали лицето,тялото, перуката, косата… Дали ефектът му е бил задоволителен е спорно, но безспорно причинявал тумори в мозъка и парализа. Век по-късно една от най-известни днес отрови, арсенът, се продавал свободно в аптеките. Много дами ежедневно поглъщали минимални количества от химичния елемент, вярваийки, че той придава съблазнителен блясък в очите и прави кожата младолика.

Това, което не знаели, е че редовната употреба на арсена води до хронично натравяне, което може да причини Алцхаймер, диабет или смърт. Не по-малко опасно било и друго средтво за разкрасяване – Belladonna-та. Сокът на растението, чието име в превод означава Красива жена, разширявал зениците и придавал кокетен поглед, но непрекъсната му употреба водела до необратима загуба на зрението. Въпреки горчивия опит от миналото през 20 век също се появява опасно козметично средство за красота.

През 30-те години френска марка пуска на пазара сензационен грим, придружен от мащабна рекламна кампания, отразена дори във Vogue. Тя гласи: “Осигурява клетъчна жизненост, подобрява кръвообращението, прави кожата гладка, предотвратява разширяването на порите, премахва черните точки, пъпки, зачервяване и пигментация, защитава, спира стареенето и бръчките, придава свеж и младежки вид. “Съдържанието на чудодейната козметика обаче, не е толкова привлекателно. В него има хлорид, торий, радий и бромид. Тяхната комбинация наистина прави кожата мека и блестяща…преди да се разпадне. Буквално!