Защо дори най-здравите дисплеи се повреждат и как да ги защитим

Mytel.bg

Защо дори най-здравите дисплеи се повреждат и как да ги защитим

 

Макар съвременните телефони да се отличават с изключителна здравина, каквато само до преди няколко години не сме и подозирали, че ще видим, все пак тези мултифункционални устройства остават твърде уязвими в някои ситуации.

 

Дори нещо толкова мъничко и на пръв поглед безобидно, каквото може да са няколко дребни песъчинки в джоба на дънките или на раницата, след като сте прекарали следобеда на плажа, може да остави трайни и неприятни следи върху кристално чистия дисплей на вашия смартфон.

 

Защо някои повърхности успяват да издраскат дори подсилените дисплеи

 

Съвременните смартфони имат доста здрави дисплеи, но в крайна сметка всичко, което е по-твърдо и здраво от екрана на телефона, ще успее поне да го надраска и загрози. Типичен пример за това могат да бъдат всички онези минерали, които се включват в състава на пясъка.

 

Тези дребни песъчинки може и да не доведат до счупването на екрана и той може да остане напълно здрав, както се очаква от един качествен апарат, но все пак, микроскопичните драскотини ще го направят да изглежда доста износен и захабен.

 

Ето защо, трябва да се има предвид, че риска от повреди, ожулвания, издрасквания и захабяване винаги съществува и дребните козметични повреди са винаги реална заплаха за нашите смартфони, независимо колко здрави са те.

 

Качествения протектор е решението

 

Качественият протектор за дисплей трябва задължително да покрива два много важни критерия.

 

  • Да бъде устойчив

 

Това не може да се поставя под въпрос, защото все пак е основната причина, поради която отиваме да си купим протектор за своя телефон.

 

Защитата трябва да бъде на изключително високо ниво, като е много желателно след изтърване на телефона, протекторът да запази здравия си вид и да продължи да предпазва устройството и в бъдеще.

 

  • Да бъде незабележим

 

Вторият много важен критерий, който трябва да ни насочи към подходящ модел протектор е неговата незабележимост (разгледайте протекторите за дисплей на MyTel.bg).

 

В края на краищата, никой не желае да вижда, че има протектор всеки път, в който е поставил такъв на устройството си.

 

Съвременните протектори се правят от различни материали, в това число закалено стъкло, течно стъкло или пластмаса, но винаги се цели максимална незабележимост и прозрачност на покритието за да не се усеща нищо върху екрана.





{START_COUNTER}