Какви маски за лице да използваме според типа кожа

Какви маски за лице да използваме според типа кожа

 

Различните типове кожа имат различни потребности. Ето защо, когато избирате маска трябва да обърнете внимание за какъв тип кожа е предназначен съответния продукт. Най-голямата грешка е да купите нещо според вида на опаковката.

 

Разбира се, излишно е да се казва, че трябва да познавате своето лице и да сте добре запознати със собствения си тип кожа. На страницата на оналйн аптека AptekaMedea.bg ще намерите голямо разнообразие от продукти с гарантирано качество. Можете да откриете маски за различни типове кожа, включително суха, мазна, смесена и чувствителна.

 

Маски за суха кожа

 

За разлика от някои други кожни проблеми, чието решаване може да отнеме седмици, сухата кожа може да остане в миналото за броени минути с една качествена хидратираща маска.

 

При подобен проблем е най-добре да използвате листова маска. Този тип продукти действат бързо при нужда от повишаване на влагата, но не оставяйте такава маска да действа твърде дълго.

 

Оставянето под нейното въздействие по-дълго от оказаното на упътването може да има обратен ефект. Така кожата ви ще изсъхне допълнително, а ние се опитваме да решим точно този проблем.

 

Маски за мазна кожа

 

Ако имате мазна и склонна към акне кожа, глинените и пилинг маските са задължителни. И двете са чудесни за изчистване на кожата от токсини, излишно омазняване, мъртва кожа и мръсотия.

 

След премахването на маската на глинена основа, не забравяйте да измиете продукта старателно от лицето си. Когато пък използвате пилинг, следвайте стриктно указанията от листовката.

 

Маски за нормална кожа

 

Повечето маски за лице са насочени към конкретна грижа за кожата. Но какво ще стане, ако сте от онези късметлии, които нямат видими проблеми с кожата, на които да се обърнат допълнително внимание? Това означава, че можете да се възползвате от почти всякакъв вид маска за лице.

 

Опитайте с различни продукти, докато намерите нещо, което наистина да ви допадне. Що се отнася до грижата за нормалната кожа, вашите възможности са по-скоро предпочитание, отколкото необходимост.

 

Маски за чувствителна кожа

 

Ако имате чувствителна кожа, пазете се от каквото и да е изсушаващо или потенциално дразнещо въздействие. Избягвайте сулфати, алкохол и синтетични аромати.

 

Като цяло, естествените съставки като масло от чаено дърво и кора от върба са ефективни при лечението на цял куп кожни проблеми. Дори и те обаче могат да окажат отрицателен ефект от типа на раздразнения и зачервявания върху чувствителната кожа.





{START_COUNTER}