Как модерните автоматични картофобелачки улесняват процесите в кухнята

Как модерните автоматични картофобелачки улесняват процесите в кухнята

 

Съвременните бизнеси имат огромното преимущество на технологичния напредък на нашето съвремие. Инженерните подобрения издигат до нови висоти всички кулинарни процеси и революционизират ефикасността, продуктивността, бързината и ефективността в професионалната кухня.

 

Имате собствен бизнес, свързан с кулинария, в който ежедневно се използва голямо количество картофи или моркови? Ако все още не сте оборудвали кухнята си с професионална картофобелачка, може би това е знакът, от който сте имали нужда, за да го направите. Тук ще ви запознаем с това какво всъщност представляват тези съвременни машини за обработка на зеленчуците и какви са ползите от внедряването на една такава в професионалната кухня.

 

Как работят професионалните автоматични картофобелачки

 

Професионалната картофобелачка използва прост, но ефективен метод на работа, който автоматизира процеса на белене на картофи. Използваният механизъм може да покаже завидна ефективност и в обелването на други кореноплодни, като например моркови.

 

Точният механизъм на работа може да се различава в някои аспекти, според конкретния модел машина, но основните принципи на работа са сходни. Може да разгледате каталог с различни опции на MixHoReCa.com Ето и как работи една класическа професионална машина за белене на картофи.

 

Картофите се зареждат в барабана или камерата на машината. Някои белачки имат вертикална камера, докато други разполагат с хоризонтален барабан. След изсипване на картофите в основния контейнер обикновено започва да се добавя вода към него, която допринася в процеса на белене. Вътрешната част на контейнера е с абразивна повърхност, която при задвижване на барабана влиза в контакт с картофите и така беленето започва.

 

Абразивът се трие в кората и така премахва горния слой на картофа. Действието е непрекъснато и равномерно и така осигурява еднакви резултати за всички картофи в камерата. През цялото това време вода отмива обелените частици от картофите.

 

Как професионалната картофобелачка рационализира процесите в кухнята

 

Този тип про машини са проектирани да свършват само за няколко минути това, което ръчно може да отнеме няколко часа на няколко човека. А това спестява значително време и усилие, а ръцете на готвача ще са свободни за извършване на по-креативни и пипкави манипулации в кухнята. Затова професионалните картофобелачки са идеални за ресторанти, кетъринг фирми, заведения за прясно приготвена храна и пр.

 

Дизайнът на професионалните картофобелачки в MixHoReCa.com ги прави изключително лесни за употреба, напълно безопасни и лесни за почистване. Те са проектирани да бъдат в услуга на всяка професионална кухня, рационализирайки един от най-времеемките процеси в нея. Ако изберете такова про готварско оборудване ще си осигурите възможност за обработване на големи количества картофи лесно, ефективно и само за минути.





{START_COUNTER}