По какво да разпознаем качественото спално бельо

По какво да разпознаем качественото спално бельо

 

Качеството спално бельо (и по специално чаршафите), може да се разпознае по много различни начини. Макар че търговците се опитват да ни научат какво да търсим, повечето от нас знаят много добре с какво не бива да правят компромис.

 

Издръжливост - един от основните параметри

 

Висококачественото спално бельо трябва да бъде издръжливо. Това е особено важно за чаршафите, тъй като те се подлагат на по-голямо натоварване в сравнение с калъфки за олекотени завивки или за възглавници.

 

Проблемът е в това, че няма как да знаем дали един продукт е здрав преди да сме го изпробвали. Тук имаме два варианта, които могат да ни помогнат. Единият е да заложим на памук или лен, които по принцип са доста здрави, а другият е да се спрем на марка, която се е утвърдила с качествените си продукти.

 

Външен вид - допълнителен плюс

 

Докато естетическото качество е по-субективно усещане, има някои параметри от външния вид на спалното бельо, които не могат да ни заблудят.

 

Цветното бельо трябва да има наситен и равномерен цвят, без признаци на избледняване или обезцветяване на която и да е част от него. Понякога качеството на чаршафите може да се види още от пръв поглед.

 

Текстура и усещане - без компромис в това отношение

 

Един много добър показател за качеството на чаршафите е плътността на тъканта (разгледайте качественото спално бельо и чаршафите на PoPijami.bg). По-стегнатите тъкани означават, че текстурата е равномерна и гладка, с по-малко „пори“ или празнини между тях.

 

По-стегнатата тъкан е почти винаги по-здрава, защото чаршафите имат по-голям брой нишки. Това идва и с още едно предимство - чаршафите с повече нишки са по-приятни на допир и по-гладки.

 

Качествени подгъви и тегели

 

Има малко неща, които да са по-грозни от стърчащите във всички посоки влакна и конци по краищата на чаршафа. Това е откровен признак на некачествена работа и лошо качество.

 

Можете да сте сигурни, че щом виждате това на пръв поглед, със сигурност има и много други неща, които ще ви изненадат неприятно.

 

При висококачественото спално бельо ръбовете и шевовете на чаршафите са зашити стегнато, гладко и равномерно. Не трябва да можете да забележите висящи нишки и криви подгъви.





{START_COUNTER}